Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στους ανθρώπους των Ομογενειακών ΜΜΕ

Αξιότιμες Κυρίες /Κύριοι


Την Τρίτη 1η Ιουνίου 2010 στις 7 το απόγευμα στο "ΣΤΑΘΑΚΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ" οργανώνεται η πρώτη μετά από μια 15ετια+ ανοιχτή δημόσια συζήτηση -διαβούλευση, και μάλιστα πριν την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Ομοσπονδία Ελλ. Σωματείων Μείζονος ΝΥ.

Επιλέξαμε μια καθαρή και ανοιχτή δημόσια διαβούλευση και κάτω από κρυστάλλινες και διαφανείς διαδικασίες σε μια αξιοκρατική, ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις μας, τις αρχές αλλά και τις προτάσεις μας θέλοντας περισσότερο να συμβάλουμε θετικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέας ηγεσίας περισσότερο με συμβολικές πράξεις για να περάσουμε ένα διαφορετικό μήνυμα προς την Ελληνική Κοινότητα.
Συνειδητά αποφασίσαμε με κάθε κίνηση και ενέργεια μας -συμβολική, σημειολογική ή πραγματική- να συμβάλουμε στην αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς στο εσωτερικό γίγνεσθαι της πολύπαθης οργανωμένης θεσμικά ελληνικής κοινότητας της μείζονος περιφέρειας της ΝΥ.
Για αυτό και απευθύνουμε -προς κάθε σκεπτόμενο και αγωνιούντα Ομογενή- αυτή την ανοιχτή δημόσια πρόκληση και πρόσκληση σε αυτή την δημόσια διαβούλευση προβληματισμού.
Η συμβολή των ΜΜΕ σε αυτόν τον για πρώτη φορά-μετά από πολλά χρόνια- ανοιχτό και δημόσιο διάλογο, με τις ερωτήσεις που θα απευθύνετε προς τους οργανωτές και εισηγητές αυτής της βραδιάς, είναι ουσιαστικής και καθοριστικής σημασίας.
Ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου οι εσωτερικοί θεσμοί της Ελληνικής Κοινότητας, έχουν αρχίσει και αδυνατούν σε ισχύ, επιρροή και απήχηση εντός της Κοινότητας των Ελλήνων Πολιτών Ελληνικής καταγωγής κάθε γενιάς.
Μοιραία αυτή η αρνητική επίδραση έχει επηρεάσει, όπως και κάθε άλλο μικρότερο ή μεγαλύτερο δευτροβάθμιο, πρωτοβάθμιο ή και τριτοβάθμιο οργανισμό, έτσι και τον ιστορικό θεσμό της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ. Εικόνες, αποσπάσματα, εντάσεις και διαπληκτισμοί, με τα γνωστά χαρακτηριστικά γνωρίσματα και γεγονότα, που όλοι γνωρίζουμε και ενώπιον τους δεν έχουμε το δικαίωμα να εθελοτυφλούμε, διαπιστώνουμε με εικόνες και καταστάσεις που όλους μας, μάς πικραίνουν και αδικούν ένα θεσμό με ιστορία και προσφορά, δυστυχώς με ταχύτητα κάνουν το γύρο του διαδικτύου και προσβάλλουν όλους μας. Κατάσταση δυσάρεστη και που τελικά απομάκρυναν και αποστασιοποίησαν όλα αυτά τα προηγούμενα έτη τον πάντα ενεργό και σκεπτόμενο Ομογενή.

Σε αυτόν τον σκεπτόμενο Ομογενή Σκεπτόμενο Πολίτη απευθυνόμαστε, και πιστεύουμε ότι ΕΣΕΙΣ που είστε τόσο κοντά του, και αν σας ξεχωρίζει κάτι από τους συναδέλφους σας στην γενέτειρα είναι ότι καλείστε πολλές φορές να διαδραματίζετε εθνικό και ενωτικό ρόλο στα εσωτερικά μίση και πάθη που κατακυριεύουν πολλές φορές τους έχοντες και κατέχοντες δημόσια αξιώματα, αναγκάζεστε πολλές φορές να μετρήσετε και να αξιολογείστε τα πολλά αρνητικά, τις έριδες και τις εσωτερικές διαμάχες βάζοντας τα ως γεγονότα τελευταία στην κατάταξη της ενημέρωσης μας. Πόσο όμως προάγει μια τέτοια επιλογή την αναβάθμιση της κοινωνίας και των οργανωμένων θεσμών; Ωστόσο, Εσείς είστε εκείνοι που αφουγκράζεστε τον παλμό της κοινωνίας των σκεπτόμενων Πολιτών της Ομογένειας.

Εσείς είστε αυτοί που ακούτε καθημερινά τον απλό Ομογενή. Ζείτε μέσα στα προβληματα και τις εμπειρίες του. Επικοινωνείτε το μήνυμα του. Διερμηνεύοντας πολλές φορές αυτά τα συναισθήματα και κυρίως μεταφέροντας την αγωνία του για κάθε ζήτημα. Βιώνετε τους προβληματισμούς του αλλά και πολλές φορές είστε αναγκασμένοι να μεταφέρετε την όχι άδικη σκληρή κριτική του, το δύσκολο έργο της οποίας σας επιμερίζεστε αναδεικνύοντας και επικοινωνώντας αυτή την σκληρή κριτική του Πολίτη Ομογενή προς την εκάστοτε εξουσία της οργανωμένης κοινωνίας.


Με αυτές τις λίγες σκέψεις, που απλά δίνουν ένα στίγμα των προβληματισμών και της αγωνίας μας για το αύριο και την συνέχεια, με συνέπεια στην διαιώνιση της ιστορίας και του πολιτισμού του Έθνους μας (ethnic group) της Ελληνικής Κοινότητας εντός αυτού του πολυπολιτισμικού κράτους που φιλοξενεί το γένος των Ελλήνων σχεδόν 200 έτη σε τούτη τη γη, Σας καλούμε και σας προσκαλούμε προσωπικά έναν -έναν ισότιμα και ισόκυρα - σε ένα ανοιχτό πάνελ που θα συγκροτείσετε εσείς, με την προσωπική σας συμμετοχή.


Καλείστε και προσκαλείτε να συμβάλετε όχι απλά με την παρουσία αλλά με την ουσιαστική και καθοριστική συνδρομή σας κατά την διάρκεια των ερωταπαντήσεων των δικών σας και του κοινού που θα συλλέξετε με την δική σας γνώση, εμπειρία και καθημερινή προσωπική έρευνα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα σταθείτε δίπλα μας και δεν θα απαξιωθεί ή πολύ περισσότερο δεν θα αγνοηθεί επιδεικτικά με την γεμάτη νόημα, απουσία σας...

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και την υπομονή σας που αυτές τις ημέρες σας "ενοχλούμε" με τα συνεχή email, τις εκκλήσεις και τις προσκλήσεις μας.
Σας περιμένουμε ως συμπαραστάτες, βοηθούς και αρωγούς σε αυτή την κοινή μας προσπάθεια.

Φιλικά και με Εκτίμηση
Νίκος & Νίκος
Γεωργαντζάς Αλεξίου

AWAKEHA@GMAIL.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου