Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ

Ομάδα Προβληματισμού, και Δημόσιας Παρέμβασης ΕλληνοΑμερικανών Πολιτών
ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ*

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής των Πολιτών που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενο, το οποίο αποτελεί και την εν δυνάμει ιδρυτική διακήρυξη μας, και εκ μέρους της οποίας απευθύνουμε δημόσια έκκληση - πρόσκληση συμμετοχής, προς κάθε μέλος της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ, αρχής γενομένης από την Νέα Υόρκη, που αποτελεί και την συμβολική εστία ανάπτυξης, δράσης και διάχυσης του Ελληνισμού σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ τα τελευταία 200 έτη ιστορικής παρουσίας της Ελλ. Κοινότητας, στη Γη της καλής ελπίδας και των ονείρων αλλά και της εκπλήρωσης προσδοκιών χιλιάδων Ελλήνων και ευλογημένων προγόνων μας εις μνήμη των αγώνων και για την συνέχεια των έργων τους δραστηριοποιούμαστε σε τούτη την προσπάθεια, είναι τα εξής για τα οποία δια του παρόντος κειμένου ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ότι θα αγωνιστούμε νόμιμα με κάθε μέσο, και με μόνιμο και διαρκή αγώνα Λόγων και Έργου, Πράξης και Πρωτοβουλιών για:
1. Πλήρη εκδημοκρατισμό των θεσμών και των εσωτερικών δομών της Ομογένειας και της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ, σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας μας. Εκδημοκρατισμός στους πρωτοβάθμιους φορείς. Στους δευτεροβάθμιους και τριτοβάθμιους οργανισμούς καθώς και σε κάθε άλλη δομημένη και νόμιμα οργανωμένη κοινωνική ομάδα. Εφαρμογή των αρχών της Εφαρμοσμένης Συμμετοχικής Δημοκρατίας από τα χρόνια της Εκκλησίας του Δήμου μέχρι τις σημερινές πολιτικές δομές εθνικών κρατών αλλά και έκφρασης πολιτικών φορέων, σε όλους τους θεσμούς της κοινωνίας και της κοινότητας μας.
2. Εντατικοποίηση και ενίσχυση κάθε εθνικής πρωτοβουλίας, είτε εντός ΗΠΑ είτε εκτός, που αφορά στην προώθηση και προβολή των μεγάλων εθνικών ζητημάτων καθώς και προβολής σε περιπτώσεις γενοκτονίας του Ελληνικού Έθνους, συμπεριλαμβανομένων και των αδελφών και συμπατριωτών Κυπρίων, Ποντίων, ΚωνσταντινοΠολιτών, και κάθε άλλης Ελληνικής κοινότητας ανά την υφήλιο που χρήζει στήριξης, συμπαράστασης και βοηθείας.
3. Κοινωνικοποίηση, και οργάνωση των ήδη υπαρχουσών δομών για ανάπτυξη εμπράκτου πνεύματος αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προς κάθε Έλληνα και κάθε Ορθόδοξο αδελφό και συμπατριώτη μας με παράλληλη ευαισθητοποίηση μας στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα ανθρωπιάς και προσφοράς σε ανθρώπους ή ομάδες που έχουν την ανάγκη και την βοήθεια της Ελληνικής Κοινότητας με έργο και προσφορά προς κάθε κατεύθυνση που χρήζει στήριξης και υποστήριξης.
4. Άμεση δημιουργία μηχανισμού amber alert με κάθε σύγχρονο μέσο για τον σκοπό αυτό.
5. Εμβάθυνση των αρχών της Δημοκρατίας στις δομές τις κοινωνίας της κοινότητας μας (στο Πανεπιστήμιο, στο Σχολείο, στην Εκκλησία, στους φορείς και τους οργανισμούς της Κοινότητας).
6. Πολιτογράφηση των Ελληνικής καταγωγής πολιτών αλλά και όλων εκείνων της πρώτης γενιάς συμπολιτών και συμπατριωτών μας ώστε να έχουμε Λόγο και δύναμη στα τοπικά κοινοβούλια, τους πολιτικούς οργανισμούς για την προώθηση των Ελληνικής καταγωγής πολιτικών κάθε βαθμού και διεκδίκησης κάθε δημόσιου αξιώματος.
7. Δημόσια στήριξη κάθε προσπάθειας συλλογικής ή ατομικής για την ίδρυση : Ελληνικών Πανεπιστημίων, Πολιτιστικών Κέντρων που θα πρέπει να διαδεχθούν τους Εθνικό τοπικούς Συλλόγους που φθίνουν και αργοσβήνουν εδώ και μια 10ετια. Ενίσχυση όσων Εθνικό Τοπικών Οργανισμών συνεχίζουν το κοινό όραμα της διάδοσης των αρχών, των ηθών και των παραδόσεων του Έθνους και των αξιών της πατρίδας μας. ίδρυση άλλων θεσμών όπως Μουσείο του Έλληνα μετανάστη εντός ΗΠΑ, ίδρυση βιβλιοθηκών και παράλληλη ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων κέντρων, Πολιτισμού, Λόγου, Διαλόγου και επικοινωνίας με την Πατρίδα σε κάθε επίπεδο. Ίδρυση νέων θεσμών και εσωτερικών δομών σύσφιξης των σχέσεων συναλληλίας και αδελφοσύνης όλων των Ελλήνων.
8. Ενίσχυση κάθε προσπάθειας ισχυροποίησης των δεσμών επικοινωνίας και γέφυρας με την Πατρίδα και τους ανά τον κόσμο Έλληνες και Ορθόδοξους αδελφούς μας.
9. Δημόσια Παρέμβαση, υποστήριξη, ενίσχυση και συμμετοχή των αναγνωρισμένων μελών μας - που έχουν δημόσια αποδεχθεί και υπογράψει τούτο το κείμενο το οποίο αποτελεί και την ιδρυτική διακήρυξη- προς κάθε προσπάθεια που εμπνέει εμπιστοσύνη στις αρχές, τις αξίες, τα οράματα, τα ήθη και τα έθιμα του ΕλληνοΟρθόδοξου στοιχείου με παράλληλη ενδυνάμωση των αρχαίων πολιτιστικών αξιών της υπέρ 6000ετούς ιστορικής πορείας του Έθνους των Ελλήνων.

Η πρωτοβουλία αυτή των Πολιτών που την συνυπογράφουν δεν επιθυμεί και δεν διεκδικεί να υποκαταστήσει κανέναν θεσμό, αντιθέτως ισχυρή θέληση και επιθυμία της είναι να ενισχύει τους ήδη υπάρχοντες θεσμούς και δομές της κοινωνίας των Ελλήνων στις ΗΠΑ, με δράσεις και δημόσιες πρωτοβουλίες της σε κάθε επίπεδο και με κάθε δυνατό και νόμιμο μέσο.
ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

NICK GEORGANZTAS 28 05 2010
NIKC ALEXIOU 28 05 2010
ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
ΣΤΕΛΝΟΥΝ EMAIL στο: AWAKEHA@GMAIL.COM
* στο κείμενο αυτό μπορεί σταδιακά να προστίθενται επεξεργασμένες θέσεις και
απόψεις ΜΟΝΟΝ ΕλληνοΑμερικανών(ανεξαρτήτου γενιάς) ή Ελληνικής καταγωγής Πολιτών.

1 σχόλιο: